Fredagsmys!

Vi är mitt uppe i fredagsmyset, har ätit lasagne och spelat bowling i Wii. Nu har jag parkerat mig framför Let's Dance. Jag kan inte sluta se det nu när jag har börjat engagera mig. Imorgon startar ett annat program att engagera sig i, Melodifestivalen. Varje år ställer jag mig samma uttjatade fråga: Ska jag orka i år IGEN? Jag känner mig splittrad, om jag inte alls ser det slipper jag bli engagerad men då missar jag en lördagsunderhållning, och om jag ser det blir jag för engagerad för mitt eget bästa. Svårt det där... Det var lättare förra året när jag  inte var i Sverige, och slapp därmed alla löpsedlar och allt snack i allmänhet.

Nu är sängar inköpta och på plats i Fredriks lägenhet. Det må tyckas lite dumt att köpa sängar och bära upp dem till tredje våningen där, för att sedan bära ner dem och sen bära upp dem igen till den nya lägenheten på tredje våningen. Men Fredrik måste ju ha någonstans att sova där, hans gamla säng är inte brukbar längre. Inte madrasserna i alla fall. Tur att det inte bor några halvalkoliserade sängrökare i trapphuset på vår nya adress, för detta frågade vi så klart den nuvarande hyresgästen. Jag tänker ALDRIG bo i närheten av sådana människor. Om mina/våra ägodelar ska förstöras i en brand någon gång ska den inte bero på en mänsklig faktor. Självklart finns det alltid en risk men man kan minska den avsevärt genom att hålla avstånd till människor högst benägna att orsaka bränder. Sen är det ju svårt att veta om det är någon som är tankspridd och glömsk så denne t.ex. lämnar spisplattor på. Då är det bara att hoppas på det bästa...

Imorgon ska vi gå hem till Fredrik och få lite ordning där och ställa saker på plats. Alla möbler står i vardagsrummet och grejer är där de inte ska vara. Annars har vi inga särskilda planer i helgen, jag ska väl ladda inför den kommande veckan av plugg.

Jossie och chokladfabriken

Idag har jag varit på Fredriks jobb och hälsat på för att få en liten genomgång av chefen. På lunchen gick vi ner och lunchade på Cloettas restaurang och passade i samma veva på att gå in i butiken och köpa en kasse med massa choklad *nam nam* Vi plockade både från förstahands- och andrahandssorteringen. Det blev Center, Plopp, chokladdoppade skumbananer, skumhjärtan och kexchoklad med blåbärssmak(!?). Det verkar som att de säljer lite udda produkter ibland som inte kommer ut i butikerna, så folk här omkring får bli "testpersoner".

Gosh, nu måste jag försöka läsa klart akt 1 av Macbeth... Det var tur att jag fick tag i rätt utgåva av den i tid, verkar som att jag tog den allra sista som fanns på universitetsbokhandlarna. Ibland kan jag vara snabb, det ni.

Terminstart och inredningsplaner

Nu är vårterminen igång och man har fått återse sina lärarstudentkompisar, det har jag längtat efter! Introduktionen var igår och vi blev förvarnade om vad som komma skall. Den här veckan har/ska vi börja med brittisk kulturhistoria och den stora mästaren... Shakespeare givetvis. Macbeth är det vi ska kämpa oss igenom, sen blir det tenta på den, huu... Redan till fredag ska vi ha läst första akten. Så det är väl bara att dyka ner i den ikväll... om jag ids.

Fredrik bor ju hos mig nu vilket betyder att vi egentligen redan är sambos, och det kan ju vara bra att få en så kallad prövotid innan vi flyttar ihop på riktigt. Hittills funkar det jättebra så det känns mycket lovande inför ihopflyttningen. Och eftersom vi kommer ha diskmaskin (älskar att nämna det) så är ett hushållsbråk ur världen. Vi håller på att kolla möbler för fullt och jag fantiserar om inredning med tyger och färger med mera. Sängar lär vi köpa på IKEA, det har vi i princip bestämt (dock är vi inte helt säkra på var vi ska inhandla sängram). När det gäller soffa lutar det åt Mio, för de har bättre utbud. Köksbord och stolar vet jag inte riktigt var vi ska köpa men eventuellt på IKEA.

Sen måste det införskaffas en hel del andra saker, som TV-bänk, nattduksbord å så vidare. Jag gillar inte att hålla på att fixa en massa nödvändiga ting, utan det jag ser fram emot är ju inredningen efter att alla möbler kommit på plats. Jag har en delvis uttänkt stil jag vill att vi ska ha (ja det blir jag som bestämmer mest), och det är inte någon överdrivet ljus och fräsch sådan med allt i vitt. Våga färg!

RSS 2.0