Sista veckan

Då har min sista vecka på skolan startat, så nästa vecka kommer jag vara arbetslös. Men det gör detsamma, för en massa roliga saker händer framöver. Igår bokade jag och Angie resa till Paris nu till helgen, på lördag säger vi Bonjour! till kärlekens stad! Har viljat åka dit ända sen jag lärde mig spela Till Paris ska vi rida på en gris på piano, ja kanske till å med innan men det har aldrig blivit av. Det är nästan så jag skämts när jag sagt att jag aldrig varit där, då folk vet hur länge jag studerat franska. Måste ställa in hjärnan på att prata det, har ju vant mig vid att prata spanska det senaste halvåret så franskan har legat på is.

På tisdag nästa vecka kommer Fredrik hit, helt underbart! Ska vara här i sex dagar så vi hinner hitta på en massa skoj. Längtar... Sen därefter är det mindre än en månad tills jag åker och hälsar på honom några dagar, tillbaka hit igen och sen flyttar jag härifrån den 28 juli. Två månader kvar här alltså.

Barca is the best!

Ikväll har det varit fotbollsfeber i den katalanska huvudstaden, FCB kämpade om ligatiteln på Camp Nou tidigare ikväll och lyckades ta hem den efter en inte alltför spännande match. 4-0 slutade det, 4 gånger applåderades och skreks det hejdlöst på puben jag, Angie och några kompisar var. Jag är väl måttligt intresserad, men det är kul att se alla engagerade människor, många iklädda lagtröjan och/eller en FCB-halsduk runt halsen. Om Barca inte hade vunnit hade man kanske fått tänka på att hålla tillbaka leendet för att undvika risken att råka ut för nåt stort fan.

Min kameras era är över, när jag skulle ta kort inne på puben var det en svart-vit fläck som täckte större delen av skärmen. Den ska inte vara där. Absolut inte. Försökte panikartat stänga och öppna kameran igen men fläckjäveln ville inte försvinna. Trasig. Död. Varför just nu?? Min stackars kamera som jag använt så mycket och det fanns så många tillfällen kvar för den... snyft... Nu vet jag inte om jag ska köpa en ny från nån packaffär, för kamera måste jag verkligen ha på de resor jag och Angie planerat att göra. Bara massa utgifter...

Pratade med mamma idag också och i Norrbotten var det mellan 25 och 30 grader fick jag veta. Det är ungefär 10 grader VARMARE än det varit här idag. Klimatet är ju helt vrickat... Vem vände på Europa? Sen försöker hon ge mig dåligt samvete för att jag inte kan vara hemma och vattna hennes blommor i sommar medan de är i stugan. Ta in posten hör till så klart. Och ta hand om katten när inte han ska med. Det här blir ju första sommaren som jag inte kommer vara hemma i Boden. Inte mer än två veckor. Men jag är ju deras dotter, ingen slavarbetare. Eller slav kanske är lite att ta i, i gengäld har jag ju fått gratis mat och husrum. Bra utbyte men man är ju fast...

Nä, nu ska jag sova, måste upp tidigt och plugga imorgon. Plugga på allvar, har slöat mycket i helgen.

Fyra underbara dagar

Att tiden går fort när man har roligt är väl en av de största klyschorna som finns, men den stämmer alltför bra nu. Fredrik kom till Barcelona i fredags och åkte till Sverige redan idag. Ensam igen. Nu är det bara en hård skärm vi har kontakt via IGEN. Poff! så var den fysiska närheten borta. Än en gång kan jag konstatera att distansförhållande suger.

Fredag: vi tog en promenad till Diagonal och sen orkade vi inte göra så mycket mer än så den dagen eftersom Fredrik hade stigit upp mitt i natta vid tresnåret.
Lördag: vi besökte Parc Montjüic efter en längre promenad än nödvändigt för att vi steg av vid Catalunya när vi egentligen skulle stigit av fyra metrostationer senare. Parken uppfyllde inte mina förväntningar, i alla fall inte det vi såg av den. På kvällen gick vi ut och letade efter en pub i Gràcia men hittade inte någon som inte var knökad med folk, eller såg mysig ut så vi bestämde oss för att gå hem.
Söndag: det kunde vara dags att socialisera lite så vi bestämde tid för picnic med Angie i Parc Ciutadella. Passande väder+söndag=många som hade tänkt samma tanke. Vi åt pizza, lakrits, drack öl och snackade - trevligt och mysigt.
Måndag: jag gick med tunga steg till skolan eftersom jag är en ambitiös och pliktfull student. Medan jag hade lektion pluggade Fredrik på mitt rum. Senare gick vi och handlade lite mat inför den planerade barbecuen men den blev inställd på grund av skyfall. Istället satt vi och käkade och spelade kort samt drack med Angie och Diego i vardagsrummet. Mer eller mindre onyktra blev vi alla, vilket påverkade spelet förstås. Skoj hade vi!
Tisdag:...och imorse vinkade jag av my love på busstationen i regnet. Kom tillbaka nuu...

Nu ska jag fortsätta denna tråkiga dag med att göra läxor och tröstäta chips. Hejs.

RSS 2.0