Friday I'm in love!

Äntligen helg! Veckan har som vanligt varit full av studier och tankar på studier. Det är hårt att plugga till DELE, men jag försöker ständigt ha inställningen att jag ska klara provet. Provfrågor, nervositet och dagsform i övrigt kan man inte rå på så mycket, enda man kan göra är att plugga som en tok samt sova och äta bra. Sen måste man ibland ge sig själv tillåtelse att hitta på roliga saker, annars riskerar man att bli knäpp och överansträngd. Inte alls bra. Nästa helg lägger jag studierna på hyllan för då kommer my love! Mindre än sju dagar kvar nu...

I måndags förströdde jag mig mesta delen av dagen. Jag, Angie och Juan letade efter en specifik sushirestaurang som vi efter en hel del irrande i Born hittade i Barri Gothic men då var det för sent, de hade stängt. Då gick vi till en uteservering istället för att äta nåt litet. Jag beställde crepes som jag aldrig fick för att kyparen inte hörde att jag ville ha något mer än vatten. Vatten utan kolsyra dessutom som jag hade kunnat dricka hemma... Nåja, när vi ätit och druckit klart där gick vi till en bar och åt Patatas Bravas och drack öl. Riktigt gott, den där såsen är i en klass för sig. Sen styrde vi mot Plaza Catalunya, en kompis till Juan och Angie (lite mig också) fyllde år och hade önskat sig någon Hello Kitty-grej. Jag kände till en affär som bara säljer Hello Kitty-prylar, perfekt! Valet föll på ett par söta hörlurar, och den presenten blev mycket uppskattad. Senare på kvällen ölade vi på bar amarillo och därefter gick vi ut och åt på en restaurang vid Urquinaona. 

Annars händer inte så mycket, livet flyter på och samtidigt som jag trivs bra här har jag förstås hemlängtan ibland. Det jag saknar mest förutom mina nära och kära är mellanmjölk, fullkornsbröd, slaskplockare och osthyvel.

Sommartider, jag känner det är nånting på gång...

I Sverige har våren anlänt har jag hört, det var ju på tiden. Här däremot känns det som om det är på gränsen mellan vår och sommar. Vissa dagar är det svårt att veta hur mycket kläder man behöver ha på sig. Som idag till exempel, 17 grader och strålande sol - och jag går omkring i svarta jeans. Nu är jag ju visserligen frusen i grunden, det är liksom ett av mina många karaktärsdrag. Kanske det är just det som gör att jag kommer att kunna härda ut höga medelhavstemperaturer. Igår inhandlade jag sandalerna på bilden, visst är dem snygga?! Även fast dem inte var superdyra kände jag mig genast fattigare. Men dessa behövde jag ju faktiskt, och det är ingen dålig ursäkt. Jag var även och åt på veganrestaurangen med Angie och Juan, maten var riktigt god. Den slog lite hål på mina fördomar om veganmat. Vi planerade lite inför barbecuen vi ska ha hos mig på måndag, kommer att bli grymt!! Alla är välkomna :)

Studierna har blivit snäppet tuffare nu, jag klarade ju provet och har nu blivit uppflyttad till level 5 motsvarande B2-spanska. Det krävs att vi ska böja alla verb korrekt i alla former, kunna använda prepositioner, conectores och ha en bra vokabulär. Ibland gör jag bort mig och känner mig helt kass när jag upptäcker vilka basala fel jag gör på den här höga nivån. Läraren är dock inte alls lika hård och krävande som vår förra, hon har mer överseende och tålamod med oss, tack och lov... I veckan har jag funderat fram och tillbaka på om jag ska läsa den förberedande kursen för DELE och skriva provet i maj. Jag har pendlat från att vilja läsa den+skriva prov till att vänta med att skriva provet och strunta i kursen samt vänta med provet men ändå läsa kursen. Igår kväll var jag ganska säker på att jag vill vänta, vilket till stor del berodde på att läraren sa att hon inte är säker på om jag klarar provet i maj. Men om jag väntar till augusti måste jag åka tillbaka hit och skriva det, vilket känns lite onödigt. Visst, jag har hela sommaren på mig att plugga och förbättra min spanska i tal och skrift men kommer jag att göra det? Det kanske ändå är bättre att plugga stenhårt till i maj när jag ju är här, och har allting färskt i huvudet. Så, mitt beslut är att jag läser kursen och gör provet, med inställningen: Det handlar inte om att jag kanske klarar det, jag SKA klara det.

Jag har ju inte bloggat om Fredriks besök här, det var förstås helt underbart men för kort som vanligt. Han kom fredag den 19 (egentligen 20:e) och stannade bara till på måndagen. På lördagen promenerade vi till Plaza Catalunya och La Rambla samt åt vi på den svenska restaurangen. Mycket god mat och Angie gav oss finfin service. Även på söndagen tog vi en promenad, då i Gràcia. Sen på kvällen träffade vi Angie och våra kompisar här för att dricka lite öl, trevligt men regnigt. Det fanns till en början inga lediga platser inomhus så vi satt ute under parasoll och försökte undvika att bli genomblöta och genomfrusna. Måndag var jag ledsen och nere, helgen hade passerat i ett ögonblick och jag var ensam igen. Men ensam är jag ju egentligen inte, ensamhetskänslan blir bara så fruktansvärt påtaglig direkt efter att Fredrik åkt :'(




Långfredag

Det här går ju bra. Med bloggandet alltså... Nu får jag skärpa till mig.

Vilken seg dag det här är, ingen skola, inga affärer öppna antar jag och något annat har jag inte orkat göra än. Om cirkus en timme ska jag promenera till stan och träffa Angie. Annars har jag inga planer för ikväll, den får bli lugn och tillbringas hemma. I helgen är alla mina flat mates bortresta så jag får husera här ensam med det ouppfostrade kattskrället. Det låter ju som att jag inte är den största djurvännen nu, men han beter sig verkligen underligt och jobbigt. Att han orkar, han är ju ändå kring 10 år som Findus. Den här försöker klättra på väggarna och springer intervaller mellan vardagsrummet och köket. Findus är så lat att han knappt ids vända på sig när man borstar honom. Men han är åtminstone LUGN och TILLFREDS med livet.

Det skulle vara gott med sill och potatis men jag tror jag får nöja mig med ägg som enda påskmat i helgen, IKEA ligger för långt bort.

Glad Påsk på er!!

RSS 2.0